keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Yhteistyön hedelmät kypsyvät

Kirjoittaja: Jussi Heinämäki, toimitusjohtaja / Seri-Deco Oy
Kuva 1. Spandexin johtaja Rob Jackson yhdessä Seri-Decon tj:n Jussi Heinämäen (oik.) kanssa

Olemme nyt muutaman kuukauden ajan olleet osa Spandex-konsernia, Euroopan johtavaa visuaalisen viestinnän tarvikkeiden kauppiasta. Omistajanvaihdokseen on suhtauduttu positiivisesti niin asiakkaidemme kuin tavarantoimittajiemme ja muiden yhteistyökumppaniemme keskuudessa. Lähinnä uuden omistajan nimi, Spandex, on aiheuttanut hyväntahtoista kuittailua. Nimellä ei kuitenkaan viitata joustavaan kangaskuituun vaan Spandexin alkuaikoihin noin 40 vuoden taakse.

Tuolloin yrityksen päätuotteena olivat alumiiniset opasteet, joiden valmistustavasta (alumiiniprofiilien muotoonpuristamisesta) muotoutui kömpelö yritysnimi ”Specialist Anodised Extrusion Company Limited”, joka lyhennettiin muotoon Spandex. Vähitellen Spandexin tuotevalikoima laajeni tarraleikkureiden myynnistä Spandexin omaan, menestyksekkääseen värilliseen vinyylitarraan – jotka tunnetaan nykyisin ImagePerfect 5700 -sarjana – sekä tuhansiin muihin Spandexin omiin tarroihin ja muihin materiaaleihin sekä tuotteisiin. Nykyisin Spandex on yksi maailman suurimmista toimittajista, joka tarjoaa visuaalisen viestinnän kokonaisratkaisuja yli 37 000 asiakkaalle 17 eri maassa. Spandex on sign & display alan edelläkävijä, joka on toiminut alalla jo yli 40 vuotta – eli yhtä kauan kuin Seri-Decokin.

Lisätietoa Spandexin historiasta (The Story of Spandex by founder Charlie Dobson) »

Lupaus asiakkaalle ei muutu

Premium-brandiportfolio ja ”asiakkaat ensin” -filosofia yhdistävät Seri-Decoa ja Spandexia. Molemmat ovat vuosikymmeniä rakentaneet menestystä samoille arvoille.

Spandexin -konsernin asiakaslupaus on miltei sanasta sanaan yhtenevä sen kanssa, miten Seri-Decossa asioita on ajateltu jo vuosia. Panostamme edelleen nopeisiin ja täsmällisiin toimituksiin, laadukkaaseen myynti- ja markkinointityöhön, hyvään asiakaspalveluun, kustannustehokkaaseen tekniseen tukeen ja huoltoon sekä laadukkaisiin palveluihin verkossa.

Spandex markkinoi itseään sloganilla "House of brands". Johtavat tuotemerkit ovat valinneet Spandexin kumppanikseen, koska tarvitsevat tuotteelleen ammattitaitoisen jakelukanavan. Hyvä asiakaspalvelu on merkittävä osa valmistajan brändi-lupaukseen lunastamista ja siksi johtavat tuotemerkit tarvitsevat ammattitaitoista, erikoistunutta kumppania tuotteidensa toimittamiseksi asiakkaiden käyttöön.

Seri-Deco on aina ollut vahvojen tuotemerkkien talo ja meillä on kunnia edustaa alan johtavia brändeja Suomessa. Toimiminen osana Spandexia vahvistaa edelleen suhdettamme päämiehiimme ja parantaa kykyämme tarjota asiakkaille parhaiden valmistajien parhaita tuotteita sekä niistä rakennettuja tuotantoratkaisuja.  
Kuva 2. Seri-Deco edustaa visuaalisen viestinnän ja graafisen alan johtavia brändeja Suomessa. ImagePerfect – Spandex konsernin oma tuoteperhe

Yhtenä erinomaisena lisänä tuotevalikoimaamme voimme tarjota mielenkiintoisia materiaaliuutuuksia Spandexin omasta ImagePerfect™-tuoteperheestä. Se sisältää valtavan valikoiman tulostettavia tarroja, värillisiä leikkuritarroja, yliteippaustarroja, laminaatteja, ikkunakalvoja, kankaita, tapetteja, papereita, bannerimateriaaleja, levyjä, tarvikkeita jne. Materiaalien ja tarvikkeiden kirjo on erittäin laaja, ja vain mielikuvitus on rajana sille, mitä asiakkaamme, graafisen alan ammattilaiset, keksivät materiaaleista toteuttaa. 

Kuva 3. ImagePerfect-tuotesarjat sisältävät tarrjoja ja vinyylejä eri käyttötarkoituksiin ImagePerfect-tuotesarjojen avulla Seri-Deco pystyy laajentamaan ja täydentämään jo nykyisinkin kattavaa materiaalivalikoimaa. Olemme siinä onnellisessa asemassa, että pääsemme nyt valitsemaan ImagePerfect-tuoteperheestä parhaat tuotteet omaan tuotevalikoimaamme. Olemme jo ehtineet lanseerata muutamia sellaista ImagePerfect-tuotetta, jota asiakkaamme ovat kaivanneet, ja jotka ovat meiltä aiemmin puuttuneet. Tämä työ jatkuu koko tämän vuoden ajan ja siitä eteenpäin. 

Tieto-taidon hyödyntäminen asiakkaan eduksi

Osana alan suurinta tukkuria seuraamme aitiopaikalta alan kehitystä ja jaamme yhteisen näkemyksen Spandexin kanssa. Nykyään meillä seridecolaisilla on yli 900 kollegaa Spandexissa tai sen tytäryhtiöissä ympäri maailman. Tietotaitoa on siis valtavasti ja tähän verkostoon tuomme oman lisämme. Omat suomalaiset osaajamme saavat tukea kansainväliseltä organisaatiolta ja kollegoiltaan eri maissa. Spandex -konsernin oma tuotanto, tuotekehitystoiminta ja laboratoriopalvelut ym. resurssit ovat mahdollisuuksia, joita itsenäisellä Seri-Decolla ei ollut, ja joita pyrimme hyödyntämään asiakkaidemme eduksi.

Joitakin asioita on siis uuden omistajan mukana muuttunut, mutta ehkäpä vielä enemmän asioita on säilynyt ennallaan. Seri-Deco on edelleen Seri-Deco ja seridecolaiset palvelevat asiakkaita samaan tapaan kuten ennenkin. Yllä kuvatut yhteistyön hedelmät kypsyvät vähitellen ja niitä pääsee maistelemaan pala palalta.


Kuva 4. Seri-Decon henkilökunta Demopäivillä 2018
Blogikirjoittaja


Toimitusjohtaja
Jussi Heinämäki
Seri-Deco Oy

Seri-Deco Oy on vuonna 1977 perustettu kuvallisen viestinnän tuotantolaitteiden ja tarvikkeiden maahantuontiorganisaatio, joka kuuluu kansainväliseen Spandex-konserniin. Yritys tarjoaa ratkaisuja suurkuvan tai merkkauksen tuotantoon erilaisille materiaaleille sekä tuotteiden viimeistelyyn ja esillepanoon Suomen ja Baltian markkinoilla. Tuotevalikoima kattaa mm. suurkuvatulostimet, materiaalit, tulostusvärit, leikkurit, laminaattorit, tuotantolaserit, ohjelmistot, asennustarvikkeet ja display-tuotteet. Tukkuri tarjoaa myös teknisen tuen ja huoltopalvelut sekä työnkulku- ja automaatioratkaisut koulutuksineen. Seri-Decon pääkonttori sekä Suomen ja Viron varastot sijaitsevat Tuusulassa. Tytäryhtiö toimii Vilnassa, Liettuassa. Lisätietoa ja Sd-verkkokauppa: www.seri-deco.fi


Lisätietoa ja linkkejä: