perjantai 1. huhtikuuta 2016

Onnistunut mainosteippaus - osa 3

Vinkkejä asentamiseen

Kirjoittajat:  Miia Mustonen ja Lassi Suoranta / Seri-Deco Oy
Onnistunut mainosteippaus osa 1 -kirjoituksessa paneuduttiin materiaalien valintaan ja alkuvalmisteluihin. Maaliskuussa 2016 julkaistussa toisessa osiossa käsiteltiin tarrojen tulostamiseen liittyviä seikkoja. Tämän blogiosan aiheena on tarrapintojen 1D-asentaminen. Myöhemmässä jatko-osassa (osa 4) annamme vielä vinkkejä kuinka hoidat teipattuja pintoja.

Huomioi työkalut ja asennusympäristö


Valitse aina laadukkaat työkalut. Tasaisten pintojen asentamiseen tarvitset mm. oikeanlaiset pintapuhdistusaineet, puuvillakäsineen, asennuslastan sekä tukevan ja terävän katkoteräveitsen. Lisäksi tutustu YelloTools-tarvikevalikoimaan. Sieltä löydät mm. työergonomiaa lisääviin ratkaisuja, materiaalin käsittelyä helpottavia tuotteita ja leikkaustarkkuutta lisääviä välineitä. Seri-Decon asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa sopivien työvälineiden valinnassa: ma-pe klo 8-16 puh. (09) 612 2580.

Huomioi lämpötilat! Teippien, asennusympäristön ja asennettavan pinnan lämpötila tulee olla teippaamiseen sopiva. Tarkista materiaalille sopiva asennuslämpötila teknisestä tuotekortista.

Talvella tulee varmistaa, että erityisesti autoa teipattaessa pinta on sekä puhdas että tarpeeksi lämmin, jotta tarra liimautuu kunnolla. Kesällä puolestaan korkeat lämpötilat ja kosteus voivat vaikeuttaa tarran uudelleenasemointia.

Mahdolliset auton pintavauriot tulee myös korjata ennen yliteippausta tarran moitteettoman kiinnittymisen takaamiseksi. Mikäli auton pinta on maalattu, yliteippauksen voi toteuttaa vasta 4 viikon kuluttua maalauksesta.

Lue lisää vinkkejä asennuspintojen valmisteluun 06/2015 blogikirjoituksesta.
 

Erilaiset asennustekniikat


Kirkkaat somiste- ja pintasuojakalvot asennetaan märkäasennustekniikalla.

Lisää suihkepulloon muutama tippa hajusteetonta astianpesuainetta. Suihkuttamalla asennuspintaan vettä, saat asemoitua kalvon helpommin oikeaan paikkaan.  Lastoita kalvo sitten huolellisesti. Vedä pitkin vedoin keskiosasta aina jokaiseen reunaan. Varmista, että saat kaiken ylimääräisen veden pois lasin ja kalvon välistä.

Ikkunasuojakalvot (aurinkosuoja- ja sirpalesuoja- sekä turvakalvot) asennetaan myös märkätekniikalla.

Functional films- ja leikkuritarrat asennetaan kuiva-asennustekniikalla.

Asenna materiaali nurin päin. Poista toisesta reunasta 2-3cm verran taustapaperia. Kohdista teippaus oikealle kohdalle ja kiinnitä lopuksi liimapintainen reuna.

Nosta tarraa hieman ja poista taustapaperia vähän kerrallaan. Lastaa aina taustapaperin poistokohta keskeltä reunoille (ylä- ja ala- sekä alkuliimauskohdat). Jatka näin kunnes koko tarra on paikoillaan. Käy pinta vielä kauttaaltaan läpi keskeltä jokaiseen reunaan, jotta saat varmasti poistettua kaikki ilmakuplat. Vedä lastaveto aina reilusti yli reunan.

Asentaminen, kuplien poistaminen ja ryppyjen tasaaminen on helpompaa, kun valitset tarran ilmakanavoidulla ja asemoitavalla liimalla. Vältä aina pinnan puhkaisua. Ehjä tarra kestää parhaiten vaativia olosuhteita pitkäaikaisessa käytössä.

Lisätietoa tarroista, alkuvalmisteluista ja asentamisesta voit opiskella Avery Dennisonin online-akatemiasta.

Valmistaja on julkaissut myös paljon erilaisia asennusvideoita erityisesti 3D-teippaamiseen. Videot löytyvät Seri-Decon Youtube-tililtä Tarrat ja kalvot –osiosta.


Asennuksen viimeistely


On tärkeää viimeistellä huolellisesti asennustyö, siistiä paikat ja ohjeistaa asiakasta tulostepintojen hoitamisessa.

Kaikkien teipattujen pintojen reunat kannattaa käydä aina läpi lämpöpuhaltimella (45°-55C) ja lastalla. Lämmön avulla huomaat myös mahdolliset huolimattomuusvirheet ja kaikki reunat kiinnittyvät näin paremmin kiinni. 
HUOM. Kylmissä oloissa ikkunapintoja teipattaessa ole varovainen lämmön kanssa, ettet vain riko asennuslasia!

Teippauksen puhdistusaineet ja tarran suoja-aine

Kokeile Avery Dennison Wrap Care -tuotteita!

Siistin ja tyylikkään loppusilauksen tarralle saat helposti Avery Dennisonin Wrap Cleanerilla [AVECLEA2]. Kevyellä puhdistusaineella pyyhit tarran tai kalvon pinnan puhtaaksi sormenjäljistä. Sisällytä ihmeessä puhdistusaine projektiisi, jotta mainostaja tai kiinteistöhoitaja voi tarvittaessa vaivattomasti pitää teippauspinnan siistinä pölystä ja muusta kevyestä liasta.

Oletko jo lisäksi kokeillut Avery Dennisonin ruiskutettavaa Sealant- suoja-ainetta [AVESEAL] erityisesti 1D-autoteippauksissa? Aine luo tarran pintaan ohuen suojakerroksen, mikä helpottaa pinnan puhdistamista ja ylläpitää tarran kuntoa. Hoito-tuote onkin erinomainen mm. mattapintaisille ja kuvioiduille tarrapinnoille sekä teippauksille, jotka asennetaan helposti likaantuvaan kohteeseen.

1D-autoteippausten puhdistamiseen löytyy myös voimakkaampi Power Vinyl Cleaner [AVECLEA3]- puhdistusaine, jonka avulla poistat helposti diesel-, öljy- ja pikitahrat sekä maantiesuolan auton pinnasta tarraa vahingoittamatta.

Lisää vinkkejä loppuasiakkaan ohjeistamiseksi sekä pesu- ja hoito-ohjeita julkaistaan neljännessä Onnistunut mainosteippaus-osiossa kevään 2016 aikana.


Seuraa Seri-Decon medioita - saat tietoa pintaa syvemmältä.


Lisätietoa


Seri-Deco Oy

Avery Dennison Graphics-tuotteiden maahantuoja
Asiakaspalvelu puh. (09) 612 2580 ma-pe klo 8-16Miia Mustonen
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Seri-Deco Oy

Lassi Suoranta
Myyntijohtaja
Seri-Deco Oy

Seri-Deco on vuonna 1977 perustettu kuvallisen viestinnän laitteiden, materiaalien ja tarvikkeiden maahantuoja. Tarjoamme ratkaisuja digitointiin, kuvan tai merkkauksen tuotantoon erilaisille pinnoille sekä tuotteiden viimeistelyyn ja esillepanoon Suomen ja Viron markkinoille. Palveluksessamme työskentelevät 42 ammattilaista varmistavat sujuvan logistiikan lisäksi ammattitaitoisen asiakaspalvelun sekä toimivat tuki‐ ja huoltopalvelut. Seri-Decon pääkonttori ja varastot sijaitsevat Tuusulassa. Tytäryhtiö toimii Vilnassa, Liettuassa.
www.seri-deco.fi  /   www.seri-deco.ee  /   www.seri-deco.lt