torstai 1. tammikuuta 2015

Paremmasta hallitustyöskentelystä uutta vauhtia vuoteen 2015

Kirjoittaja: Jussi Heinämäki / Seri-Deco Oy

Hallitus on useassa pk-yrityksessä aliarvostettu ja käyttämätön voimavara. Omistajayrittäjä tai yrittäjät omistavat yrityksen, ovat sen hallitus ja myös operatiivisesti johtavat yritystä. Yrityksen johtaminen on käytännönläheistä, ja operatiivisiin asioihin liittyvä kiire hautaa alleen strategisemman ajattelun. 
Taloudellisesti heikkona aikana yritystoiminta ei ole helppoa ja monella yrityksellä uusiutumistarve on ilmeinen. Yrityksen omistajayrittäjän rooli on tässä tilanteessa helposti yksinäinen. Kenen kanssa uusista ideoista voi keskustella ja kuka auttaa niiden jalostamisessa liiketoiminnaksi? Mistä uudet ideat ja näkökulmat tulevat, jos yrittäjä yksin pohtii yrityksensä asioita? Olisiko hallitustyön kehittäminen vastaus tähän? Hieman kauempaa nimittäin asiat näkee eri lailla ja usein selvemmin.

Seri-Decon hallitus on syksyn 2014 aikana osallistunut hallitustyön kehittämiseen tähtäävään koulutukseen. Kurssi on ollut erittäin mielenkiintoinen ja uskon sen vaikuttavan positiivisesti tulevaan kehitykseemme ja pienellä viiveellä terävöittävän entisestään strategisia valintojamme.
 
Kauppakamarin HHJ kurssi on erinomainen tapa aktivoida hallitustyöskentelyä ja voin suositella sitä lämpimästi kaikille. Lisätietoja kurssista saa osoitteesta www.hhj.fi.


Uusia oivalluksia vuoteen 2015!

P.S. Yksi kurssin luennoitsijoista kuvasi hallituksen tehtävää seuraavasti:
Hallituksen tehtävä on muuntaa tämän päivän yritys huomisen yritykseksi. 
Hyvin kuvattu!

Jussi Heinämäki
Toimitusjohtaja
Seri-Deco Oy
Seri-Deco on vuonna 1977 perustettu kuvallisen viestinnän laitteiden, materiaalien ja tarvikkeiden maahantuoja. Tarjoamme ratkaisuja digitointiin, kuvan tai merkkauksen tuotantoon erilaisille pinnoille sekä tuotteiden viimeistelyyn ja esillepanoon. Palveluksessamme työskentelevät 42 ammattilaista varmistavat sujuvan logistiikan lisäksi ammattitaitoisen asiakaspalvelun sekä toimivat tuki‐ ja huoltopalvelut. Seri-Decon pääkonttori ja Suomen varastot sijaitsevat Tuusulassa. Tytäryhtiö toimii Vilnassa, Liettuassa