tiistai 1. heinäkuuta 2014

Solar Gard ikkunakalvojen asentaminen kiinteistööni - miten toimin?

Kirjoittaja: Miia Mustonen/ Seri-Deco Oy 


Solar Gard® kuuluu Saint-Gobain konserniin, joka on maailman johtava valmistaja asumisen ja rakentamisen markkinoilla. Monipuolinen ja laadukas Solar Gard® -ikkunakalvosarja tarjoaa ratkaisut erilaisiin kiinteistöjen lasitusongelmiin kuten sisätilojen liialliseen kuumuuteen, valohäikäisyyn, haalistumiin (UV-suoja 99%), energiatehokkuuden parantamiseen, lämpöhukkaan sekä omaisuuden ja henkilöturvallisuuden lisäämiseen. Sävytetyt aurinkosuojakalvot lisäävät mukavuutta sisätiloissa ja uudistavat julkisivua. Kaksipuolisesti tulostettava sirpalesuojakalvo lisää turvallisuutta, estää vahingolliset UV-säteet ja toimii samalla osana tilan sisustus- tai mainontaratkaisua sekä julkisivun uudistusta.


Oheisena muutamia vinkkejä kuinka toimia saadaksesi ikkunoihisi sopivat kalvot moitteettomasti asennettuna ja kuinka ylläpitää niiden kuntoa.
Luotettavan kumppanin valinta


Ikkunakalvot tulee asentaa aina alan ammattilainen. Vain kokenut kalvottaja osaa auttaa kiinteistön omistajaa valitsemaan ikkunatyypille ja lasitusongelmaan oikean kalvon.

Ammattilaisen asentamina ikkunakalvot näyttävät hyvältä. Ne myös pysyvät ikkunoissa moitteettomasti, tasaisina vuosienkin jälkeen.

Mikäli et löydä alueeltasi Solar Gard® -ammattilaisyritystä, soita maahantuojan asiakaspalveluun yhteystietojen saamiseksi: Seri-Deco Oy ma-pe klo 8-16 puh. (09) 612 2580.Tiesitkö, että Solar Gard®-kiinteistökalvoilla on tutkitusti positiivinen vaikutus ilmastoon, sillä niiden käyttö vähentää Co2-hiilidioksidipäästöjä. Solar Gard® on ensimmäinen kalvovalmistaja, jonka kiinteistökalvot ovat saaneet EPD (Environmental Product Declaration, ISO 14025) hyväksynnän.

Valmistaudu asennusta varten


Jotta ikkunakalvojen (HC aurinkosuoja- ja turvakalvojen) asentaminen onnistuu mahdollisimman sujuvasti, poista ikkunan edestä koriste-esineet, kukat ja muut irtotavarat. Siirrä huonekalut ja jätä 1,5m työskentelyalue ikkunan eteen.

Välttääksemme leijuvien pienhiukkasten tarttumisen asennettavaan ikkunakalvoon, asunnon/tilan siivoamista suositellaan ennen asennustyötä. Pidä myös ikkunat ja ovet suljettuina. Lisäksi sulje tai peitä ilmanvaihto-/ puhallusventtiilit.

Huomioithan, että lasin ulkopintaan kiinnitettävien (OSW) aurinkosuojakalvojen ja ilkivaltasuojakalvojen asennusajankohtaan vaikuttaa sääolot. Mikäli päivä on tuulinen ja erityisesti keväällä kun lentää kuivaa hiekkaa tai alkukesästä paljon siitepölyä, on näissä tapauksissa tärkeää siirtää asennuspäivää. Muutoin kalvon ja lasin väliin jää asennusvaiheessa paljon roskaa ja pölyä eikä lopputulos ole kaunis. Malta siis odottaa seesteisempää päivää siistin ja kestävän lopputuloksen saamiseksi. Ikkunakalvotusta ei suositella toteutettavan myöskään kuumassa, suorassa auringon paahteessa.


Kalvotus vain tarkastettuun, ehjään lasipintaan


Kalvotettavan lasipinnan kunto tulee tarkastaa aina ennen asennusta.

Halutessasi voit itsekin tarkastaa ikkunat etsimällä huolellisesti mahdolliset säröt, rikkinäiset lasiruudut ja muut lasipintojen virheet. Muista ilmoittaa kaikki havaitsemasi muutokset tai poikkeamat asentajalle. Asentaja tarkastaa lasit joka tapauksessa ja ilmoittaa mahdolliset vialliset kohdat kiinteistön omistajalle. Vahingoittuneeseen tai vialliseen lasiin ei voida asentaa ikkunakalvoa missään tapauksessa.

Laatukalvolla erinomaiset takuut


Laadukkaat ikkunakalvot pitävät tyylikkään ulkonäkönsä, eikä sävytettyjä kalvojen väri haalistu vuosien mittaan. Solar Gard®-ikkunakalvoissa on lisäksi patentoitu DuroGard-pintakerros, joka suojaa kulumiselta.

Valmistajan myöntämät kalvotakuut koskevat kalvon värimuutoksia, säröilyä, delaminoitumista (kalvokerroksien irtoaminen toisistaan), metallin poistumista ja muita valmistusvirheitä ammattilaisen asentamissa kalvoissa. Tuotetakuu astuu voimaan heti asennuspäivästä alkaen.


Takuuajat:
 • Ilkivalta / pintasuojakalvot   5 vuotta
 • kirkkaat sirpalesuojakalvot   12 vuotta
 • kirkkaat turvakalvot   12 vuotta
 • kirkas aurinkosuojakalvo   16 vuotta
 • sävytetyt aurinkosuojakalvot sisäkiinnitys   12 vuotta
 • sävytetyt aurinkosuojakalvot ulkokiinnitys   3 - 7 vuotta


Itse asennustyötä koskevan takuun myöntää kalvoasennusyritys. Ammattilaisen asentamana lasin ja kalvon välistä ei löydy isoja likahiukkasia, hiuksia, kuituja tai hyönteisiä. Kalvo on lisäksi liimaton ja naarmuton. Ikkunakalvo on kiinnitetty tasaisesti ja kalvo pysyy siististi paikoillaan vuosien ajan.

Reklamaatiotapauksissa ota aina yhteyttä asennusyritykseen. Muista säilyttää ostokuitti. 


Kalvojen kuivuminen asentamisen jälkeen

Asennuksen jälkeen kalvon tulee saada kiinnittyä rauhassa. Ikkunakalvojen asentamisessa käytettävä neste haihtuu vähitellen kalvon ja lasin välistä.

Kalvotetussa lasissa voi ilmetä hieman sameutta tai optisia häiriöitä (pieniä vesikuplia ja huurretta), mutta ne katoavat kalvon kuivuttua. Lopputuloksena on kirkas ja tasainen pinta. Kuivumisaika vaihtelee sijainnista, lämpötilasta ja kalvotyypistä riippuen.  Kylmä ja pilvinen ilma sekä varjopaikka voivat pidentää ja aurinkoinen sää puolestaan lyhentää kuivumisaikaa. Myös kalvon paksuus ja metallisointi vaikuttavat kuivumiseen. Tarkastellessasi kalvoa katso lasia sisäpuolelta, noin kahden metrin etäisyydeltä tai normaalissa päivävalossa (ei suorassa auringonvalossa).

Huomioithan, että metallikerroksia sisältävissä kalvoissa valon heijastavuus voi hieman muuttua. Se on luonnollinen seuraus metallikalvojen toiminnassa.


Suuntaa antavat kuivumisajat:
 • kirkkaat sirpalesuojakalvot  30 - 60vrk
 • kirkkaat turvakalvot  60 - 100vrk
 • kirkkaat ja sävytetyt aurinkosuojakalvot 10 - 20vrk

Kalvotus tulee uusia, mikäli havaitset seuraavia virheitä kuivumisajan jälkeen:
 • isoja (yli 1mm kokoisia) likahiukkasia, hiuksia tai kuituja kalvon alla
 • asennusvaiheessa syntyneitä liimajämiä  tai raapismisjälkiä
 • kalvon alta löytyy hyönteisiä, vesihöyryä tai ilmakuplia
 • kalvossa on halkeama tai kulumisjälki
 • jatketun kalvon reuna ei ole suorassa tai saman suuntainen ikkunakehysten kanssa

Kalvon hoitaminen


Jotta ylläpidät kalvojen kuntoa, noudata seuraavia hoito-ja ylläpito-ohjeita.

Asennetut kalvot voidaan puhdistaa ensimmäistä kertaa vasta 30vrk asentamisesta. Patentoidun suojapinnan ansiosta kalvotetut lasit voidaan hoitaa normaalien ikkunapesutapojen mukaisesti. Käytä aina laimeaa puhdistusainetta. Ulkopintaan asennetut kalvot (OSW) on hyvä huuhdella ensin pelkällä vedellä ja vasta sen jälkeen kalvotetut ikkunat voidaan pestä pesunesteellä. Käytä aina pehmeästä materiaalista valmistettuja pesurättejä ja kuivauslastoja. Puhdistettuasi pinnan varmista, ettei reunoihin jää kosteutta tai irtonaista likaa (hiekkaa tms).

Erittäin likaisiin pintoihin suosittelemme pehmeää pesusientä tai pyyhettä. Vältä kaikkia teräviä tai hiovia esineitä ja harjoja. Älä missään nimessä käytä puhdistamisessa asetonipitoisia tuotteita tai muita kemikaaleja.

Mikäli sinulla on kysyttävää aurinkosuoja-, turva- tai pintasuojakalvojen hoidosta, ota yhteyttä kalvot asentaneeseen yritykseen. Vain oikeilla hoitotavoilla varmistat ikkunakalvosi kunnon vuosiksi
 

Nautinnollisia ja turvallisia hetkiä ikkunan äärellä!

Lisätietoa  Kiinteistön omistaja / hallinnoija tai yksityinen huoneiston omistaja -  Haluatko kuulla lisää?Ota yhteyttä
maahantuojan, Seri-decon asiakaspalveluun.
Puh. (09) 612 2580   |   myynti@seri-deco.fi

Kerromme alueesi valtuutetun Solar Gard yrityksen yhteystiedot.

Miia Mustonen
Markkinointipäällikkö
Seri-Deco Oy

Seri-Deco on vuonna 1977 perustettu kuvallisen viestinnän laitteiden, materiaalien ja tarvikkeiden maahantuoja. Tarjoamme ratkaisuja digitointiin, kuvan tai merkkauksen tuotantoon erilaisille pinnoille sekä tuotteiden viimeistelyyn ja esillepanoon. Palveluksessamme työskentelevät 42 ammattilaista varmistavat sujuvan logistiikan lisäksi ammattitaitoisen asiakaspalvelun sekä toimivat tuki‐ ja huoltopalvelut. Seri-Decon pääkonttori ja Suomen varastot sijaitsevat Tuusulassa. Tytäryhtiö toimii Vilnassa, Liettuassa.